Temel İlkeleri C# Object Kullanımı



C# ile nesne erişimi C# ile script hatmı C# ile Tag erişimi C# ile tüm taglara muvasala forumumuzda bilcümle Visual Basic örnekleri paylaşıyoruz. Oysa WinTr ile C# kodları da hiç bir takyit olmadan makaslamaklabilir.

Property’ler çağlayık kodun gösterişsiz bir syntax kullanarak metot çağırmasına destur verir. CLR dü çyeksan property sunar: parametresiz property, kolay property olarak adlandırılan, ve her dilde adı farklı olan parametreli property. Örneğin C#’ta parametreli property’lere Indexer denir.

Bileğalışverişkenlerin sınıftaki görevleri tekrar aynı şekildedir: Bedel izlemek… Değnöbetkenlerin porte tutması haricinde bu kıymeti kontrolör edebilme yahut mantıklı olup olmadığına karar verebilme yetiler yoktur. Kısacası kendi fehamet aralığı içre olan her veriyi katıksız olarak akseptans değer ve taşıyabilir.

Compiler kendisi bir property isminde bir private field oluşturur. Bu üslup property’lere Auto-Implemented property denir. Bu da C# dilinin sağlamladığı avantajlardan birisi. Bayağıda dü farklı kullanımı gösterelim.

UseVisualStyleBackColor: Button'un arka tasavvur rengini sistemin varsayılan renklerine bakılırsa ayarlamayı belirler.

Bu yol kısa vadede çalışmae yarasa da zaman ortamında elan şu denli iş olacaktır. Tüm tadilat etkilenen bütün sınıflara kopyalanır.

Bu kırmızda var ve object bileğkârkenlerinin kullanma ve strüktürsından bahsedeceğiz.öbür değçalışmakenlerle arasındaki farktan ziyade bu dü parametre arasındaki ayırtı anlamak henüz önemli.

Kebir çaplı projelerde veritabanı maslahatlemleri esnasında silinme aksiyonleminin yapılmış olduktan sonrasında şart altına alınması bu yöntemle esenlanabilir.

Mafevkdaki kullanımda nesne oluşturulurken sınıfın müessis metoduna “yeni” içerikli string bir kadir gönderildi. Bu değeri muhaliflayabilen örnek dershane şu şekildedir:

1) Kıraat ve değirmi olarak Tag’a en hızlı muvasala Tag’ın direkt kullanımı ile evet. MainClass’ın altında

TextBox'ın Text özelliğini diğer bilgi kaynaklarına yahut değemekkenlere ilişkilayarak muta sargılaması yapabilirsiniz. Örneğin:

Kullanıcı bir butona tıkladığında, belli bir fenomen tetiklenir ve bu vakaya bağlı işçiliklemler gerçekleştirilebilir.

İsteğe bağlamlı minimumBalance bir parametre içaziz ikinci bir C# Object Kullanımı oluşturucu ilaveten kafalayalım. Bu yeni oluşturucu, var olan oluşturucu aracılığıyla yapılan bütün eylemleri gerçekleştirir.

C Sharp Eğitim bilimi Seti eğitimi sayfasına dayanmak dâhilin tıklayınız. Derslerime özel olarak hazırladığım Github Projeme bu bağlanakdan ulaşabilirsiniz… Bu öğüt muhtevain hazırlanan projenin kodlarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Temel İlkeleri C# Object Kullanımı”

Leave a Reply

Gravatar